torsdag, oktober 05, 2006

jt leroy- sarah

sarah handler om den 12årige dreng cherry vanilla der bor på en rasteplads og forfølger sin drøm om at blive prostitueret. han blir forgudet, helt bogstaveligt talt, af chaufførerne og sin alfons, mens han prøver at skjule at han er en dreng. og det hele ender galt og forfærdeligt.

bogen er velskrevet og frygteligt barsk men historien blir alligevel holdt i en armslængdes afstand, og med en underspillet grotesk humor, der forhindrer en i at hulke sig gennem lidelseshistorien.


min nysgerrighed var blevet vakt af historien om jt leroy. den unge homosseksuelle mand der havde skrevet to barske selvbiografiske romaner og mængede sig med de kendte under en stor blond paryk og mørke solbriller. og som blev afsløret som en litterær hoax- et imponerende pr. stunt. bogen er i virkeligheden skrevet af en midaldrende kvinde.

jeg synes dog ikke det gør bogen spor dårligere, at den er snyd. eller i hvert fald fiktion. den er stadig rammende og rørende og skræmmende og underholdende og voldsomt velskrevet. og jeg skal helt sikkert læse den anden også.