tirsdag, oktober 10, 2006

erlend loe- volvo lastvagnar

doppler er nået til värmland i sverige med sin søn gregus og elgkalven bongo. her ryger han hash og hører reaggae med 92-årige mai britt, der har mistet retten til at holde undulater og i stedet fordriver tiden med at opdatere sin hjemmeside om verdens uretfærdigheder. desuden kommer han i spejderlære og bliver oplært i bl.a. knob af den homofile spejder og ornitolog von borring, der har sovet udendørs siden han mødte baden powell i 1950erne.

så er stilen lagt i vanligt bizar loe'sk stil. der er skruet lidt ned for samfundssatiren, men tilgengæld op for diverse skøre indfald og udfald. i det hele taget er historien temmelig meget mindre stringent end doppler, og ærligt talt uden den helt store dramatiske fremdrift. tilgengæld er den krydret med en masse metakommentarer fra loe, og alle mulige andre sidespring, som f.eks. en opskrift på drossel, eller en lille encyklopædisk gennemgang af volvo lastvagnars historie.

selvom jeg måske blev lidt træt af alle metakommentarerne, synes jeg det er en god bog. sjov og skæg. og jeg håber, at doppler og bongo kommer forbi danmark i den videre rejse, der er lagt kraftigt op til fra erlend loes side.